Dehidrator Status 30L -GG30C

Dehidrator je zdravi način produžavanja trajnosti hranljivih sastojaka namirnicama poput voća, povrća ili začinskog bilja. Namirnice sušene u dehidratoru zadržavaju svoju hranljivost, a takođe su idealne i za odlaganje ili vakumiranje. Nutricionisti preporučuju da se osušeno voće jede umjereno tokom cijele godine, jer ne sadrži masti, a prebogato je biljnim vlaknima i šećerima.

Naziv: Status 30L -GG30C-GG14C
Podešavanja: temperatura od 50 do 80°C
Vrijeme djelovanja do 12 sati
Kapacitet 30 litara
8 ladica
Reklamacioni rok 2 godine
Šifra artikla: 13216

Odlaganje sušenog voća, povrća i začina
Dehidrirane namirnice nakon sušenja odložite u nepropusnu ambalažu da ponovno ne apsorbuju vlagu. Preporučujemo upotrebu vakumskih vrećica i posuda, koje se hermetički zatvore i zaštite hranu od uticaja kiseonika, što im garantuje duži rok trajanja. Vakumirane namirnice ne trebate zamrzavati, nego ih odložite u taman i hladan prostor kao što je podrum.

Statusov dehidrator ima metalno kućište i unutrašnjost, koji garantuju bolje zadržavanje energije i sigurnost u poređenju sa plastičnim dehidratorima. Metalno kućište bolje zadržava toplotu, zato se namirnice isuše brže i s manjom potrošnjom električne energije. Učinkovitijem sušenju doprinose i pravougaoni oblik kao i horizontalno izduvavanje vazduha.

0,74 m2 ukupne površine osam podloga (jedna podlogaj: 370 mm x 250 mm) za sušenje je dovoljno da pripremite veće količine sušenog voća ili odjednom osušite sve povrće za domaću vegetu. Preporučuje se da odjednom sušite namirnice, koje imaju sličnu strukturu i postotak vlage, jer se proces sušenja znatno razlikuje kod povrća, voća i bilja.
Svakako zapamtite da je dehidracija hrane proces, koji treba pratiti i po potrebi prilagođavati. Ako primijetite da se neki komadi osuše brže, onda ih odstranite i odložite u nepropusnu ambalažu.

Održavanje i čišćenje
Pred prvom upotrebom aktivirajte prazan dehidrator za bar jedan sat na najvišoj temperaturi. Nakon svakog ciklusa sušenja hrane podloge na kojima sušite hranu operite – ručno ili u mašini za prenje suđa.

Kućište i podloge za hranu su metalni, vrata su od kaljenog stakla.

 

-->