Ekspres lonac Metalac 5L (34109841)

Naziv: Metalac 5L
Prečnik (cm): 24
Zapremina (l): 5
Visina (mm): 125
Materijal: Inox
Sa poklopcem
Boja: Inox
Održavanje: Ručno i mašinsko pranje
Ekspres lonac METINOX napravljen je od visoko kvalitetnog nerđajućeg čelika 18/10, lako se čisti i održava i vijek mu je skoro neograničen. Ima akutermno dno debljine 8mm koji je odličan akumulator toplote. Anatomske ručice, modernog dizajna, omogućuju komfornost i sigurnost pri rukovanju. Radni ventil je težinski, što ga čini sigurnim i dugotrajnim, a postavljen je u centru kupole poklopca gdje je najmjerodavniji pritisak. Spoljašnja površina lonca je visoko polirana, a unutrašnja je urađena u satenu. Ekspres lonac je urađen prema evropskom standardu EN12778.

Višestruka sigurnost ima četiri sistema zaštite čime se omogućava sigurno i brzo pripremanje hrane:
a) Ventil za otpuštanje pritiska/otpusni ventil – obezbjeđuje da se ne prekorači maksimalni radni pritisak u loncu, koji je dozvoljen prema međunarodnim propisima. Ventil je ugrađen u sistem za otpuštanje pritiska u loncu (ispod ručice sa dugmetom).
b) Radni ventil – težinski ventil (aktivira se kada pritisak u loncu savlada težinu ventila) koji je postavljen na sredini poklopca i ima zadatak da ispušta višak pare iz lonca kada je postignuta max temperatura i pritisak kuvanja. Početak izlaženja pare, koje je praćeno igranjem i šištanjem (kroz otvore sa strane) ovog ventila, je i početak kuvanja hrane, tako da se od ovog trenutka mjeri vrijeme kuvanja.
c) Sigurnosni ventil – ovaj ventil se aktivira u neželjenom slučaju kada nisu u funkciji radni i otpusni ventil. Ako se to dogodi, on omogućava prolaz suvišnog pritiska kroz bočne otvore uređaja za apsorbovanje toplote.
d) Sigurnosni otvor (sa strane poklopca) – u najgorem slučaju, kada sva tri ventila nisu u funkciji, pritisak u posudi će rasti do određenog trenutka (p = 3bar). Kada se to desi, pritisak u loncu će pomjeriti silikonsku zaptivku na dolje i otvoriti sigurnosni otvor, tako da će višak pare nesmetano izaći van. Zbog toga lonac treba uvijek postaviti tako da sigurnosni otvor bude suprotno od rukovaoca. Na ovaj način je obezbijeđena maksimalna sigurnost za rukovaoca.
Šifra artikla: 4703

 

-->