slika

 

         Singer mašina za šivenje donijela je revolucionarni preokret u svijetu kada je u pitanju način kreiranja i prepravljanja odjeće. Elias Howe izumio je prvobitnu mašinu za šivenje, ali Isaac Merrit Singer, glumac, izumitelj i preduzetnik iz Pittstowna, zaslužan je za mnoga poboljšanja kojima je unaprijedio prvobitni model kao što su regulator navoja i kombinovanje vertikalnog položaja igle sa horizontalnom površinom za šivenje. Radeći u mašinskoj radnji u Bostonu 1851. data mu je mašina koju je trebalo popraviti. Ubrzo je izradio bolju mašinu za šivenje koju je zatim i patentirao, tačnije nakon 11 dana i 40 dolara potrošenih na izradu prototipa - rodila se prva Singer šivaća mašina. Ubrzo zatim osnovana je I.M. Singer & Company, sa sjedištem u Njujorku. Dakle, iako nije izumio prvu mašinu, može se reći da je dizajnirao prvu praktični i efikasni model koji se koristio za masovnu proizvodnju. U samo dvije godine Singer je postala vodeća američka fabrika za proizvodnju i prodaju mašina za šivenje.

Singer mašina za šivenje bila je toliko revolucionarna da je čak i Mahatma Gandhi, koji je izbjegavao sve ostale mašine, ovdje napravio izuzetak. Nakon što je u britanskom zatvoru naučio da šije na Singer mašini, Gandhi ju je nazvao ''jednom od nekolicine korisnih stvari koje su izumljene''. I ostatak populacije širom svijeta se složio, a kompanija Singer postala je jedna od prvih američkih multinacionalnih kompanija.

1855. započinje međunarodna ekspanzija Singera. Model koji je predstavljen -  Grasshopper (skakavac) bio je prva mašina za domaćinstvo, a  prodavala se tempom od 3000 komada godišnje. Prodaja je porasla od 20 000 komada godišnje u 1863. na 180 000 u 1871. 

Današnji modeli mašina za šivenje lakši su za korišćenje i raznovrsniji nego ikad. Kada imate mašinu za šivenje, imate i funkcionalni, kreativni uređaj koji vam je saradnik u svemu od jednostavnih prepravki do kompletnog dizajnerskog poduhvata. Modni i kućni dekorativni detalji dostupni su u velikim količinama, ali šta je sa jedinstvenim, ličnim pečatom koji nije moguće pronaći na polici prodavnica?! Malo preuređivanja na mašini za šivenje može vaš svakodnevni prostor pretvoriti u stilski odraz vaše ličnosti. Na internetu je dostupan neograničen broj ideja i predloga kao i tutorijala, sve što vam treba je Singer po vašem ukusu i možete dati kreativnosti na volju.

Posjedujući mašinu za šivenje, imaćete neograničene mogućnosti personalizacije, ne samo vašeg doma, već i odjeće koju nosite i poklona koje dajete. Šivenje može biti jednostavno ili složeno, koliko vi to želite, ali jedno je sigurno – moć šivaće mašine leži u tome što može da oživi više vaših ideja nego bilo koji drugi uređaj koji donesete kući. Može li to vaš toster?! :)

Našu ponudu mašina za šivenje možete pogledati na ovom linku