slika
Slika na nivou Holivuda
Master HDR OLED tehnologija – unapređenje najboljeg

 

Uspjeh Panasonic-ovih OLED televizora rezultat je superiornih tehnika obrade slike koje su plod, dugi niz godina dugačke, tradicije razvijanja televizora. U srcu Panasonic-ovog nastojanja da kod kuće rekreira tačno ono što su tvorci filma ili TV serije vidjeli tokom postprodukcije je tehnologija OLED displeja. Uz OLED displej svaki pojedinačni piksel može imati vlastito osvjetljenje i boju, nezavisno od susjednih piksela. Rezultat je da OLED televizori nude nenadmašnu kontrolu osvjetljenja i kontrasta, kao i nevjerovatne boje i oštrinu detalja. Usprkos velikim internim kvalitetima OLED-a, i dalje je trebala moćna obrada i godine znanja i iskustva u obradi slike da se otključa puni potencijal te tehnologije.

Šta je OLED?

OLED je skraćenica za „Organic Light-Emitting Diode” (organska svjetleća dioda). 
Organski sloj na bazi ugljenika postavlja se između dva vodiča i proizvodi svjetlost kad kroz njega prođe električna struja.
Taj postupak odvija se u svakom pikselu OLED displeja.
 
Kako OLED TV emituje svijetlost?
OLED je tehnologija ploča sa samostalnim osvjetljenjem.
Pojedinačno osvjetljava približno 8,2 piksela i može reprodukovati pravu crnu boju.

Za OLED ploču nije potrebna pozadinska rasvjeta.
To je ploča koju odlikuje samostalno osvjetljenje koje osvjetljava svaki pojedinačni piksel.
Ova odlika uređaja reprodukuje nevjerojatne nijanse crne kao i nevjerovatan kvalitet slika u živopisnim bojama.
Sa svojim tankim i elegantnim dizajnom, nudi mnogo više od pukog kvaliteta slike.
Idealno prilagođena za pružanje kvaliteta slika iduće generacije, donosi potpuno novo iskustvo televizora.

 

Dorađeno i korišćeno u Hollywood-u
Panasonic OLED kombinacija je izvrsnosti u izradi i dosad neviđenih saradnji s filmskom industrijom u sklopu kojih su odabrani oni najbolji iz industrije da smisle televizor koji bi prikazao stvarnu viziju reditelja.
Takođe, Panasonic vrhunski OLED televizori dorađeni su, odobreni i korišćeni kao izložbeni monitori u najpoznatijim holivudskim studijima za obradu. To znači da doživljavate film upravo onako kako je zamišljen.

HDR majstori
Panasonic-ovi OLED displeji prozvani su "majstorskim" jer mogu prikazati najdublje crne boje kao i kontrolisati milijardu boja dinamičnije nego prije.
Uz tehnologiju dinamičkih metapodataka HDR10+ i dinamičko mapiranje tona, slike se optimizuju za svaku pojedinačnu scenu umjesto jednog standardnog izgleda kao što je slučaj sa standardom HDR10.
Uzbudljivo je doba za stvaranje i gledanje filmova jer nam tehnologija HDR pomaže ostvariti potencijale naših OLED displeja i zamisli najboljih reditelja na svijetu.
Sada zahvaljujući Panasonic-ovom poznatom kvalitetu slike, zajedno sa vodećim holivudskim stručnjacima za boju, izrađeni su i dorađeni televizori sa dosad neviđenim performansama u kućnom okruženju.

 
HCX sa studijskim bojama
Godine iskustva kada je kvalitet TV slike u pitanju, u kombinaciji s nenadmašnom količinom saradnje sa Hollywood-om rezultirali su procesorom video sadržaja Panasonic HCX (Hollywood Cinema Experience). Taj izuzetno moćan sistem prilagođava boju, nivo crne i osvjetljenje da bi ponudio sliku najbližu onoj iz sobe za postprodukciju. Na primjer, 3D sistem za traženje sa 8000 tačaka u registru i naprednom reprodukcijom bijele boje poboljšava tonsku preciznost u svijetlim i tamnim područjima. Sistem HCX omogućava Panasonic televizorima postizanje boljeg nivoa detalja i laganije prelaze u tamnijim djelovima slike bez smanjenja kvaliteta crnih boja i uz izdvajanje finijih detalja i prelaza čak i u područjima slike sa najsvjetlijim dinamičkim rasponom.

FZ800 serija
Pravo filmsko iskustvo uz preciznu i prekrasnu sliku
 
Master HDR OLED
Panasonic otključava maksimalni potencijal OLED tehnologije jedinstvenim tehnologijama filtriranja displeja i napajanja panela.
 
Procesor Studio Colour HCX
Novi procesor koji je odobrio Hollywood (uklj. 3D tablicu za traženje) nudi nenadmašno preciznu i prirodnu sliku.
 
Podrška za Multi HDR
Široka kompatibilnost s raznim HDR sistemima koje koriste razni HDR izvori.
 
Certifikovao THX
Televizor je prošao cijeli niz strogih testova kvaliteta slike koje je sprovela nezavisna kompanija za ispitivanje kvaliteta THX.
 
Slika završno podešena u Hollywood-u
Kolorist iz Hollywooda kalibrirao je sliku tako da gledate tačno ono što je tvorac filma zamislio.