Bezbrižni uz NO Frost tehnologiju

Upoznajte prednosti i razlike različitih tehnologija hlađenja kod kombinovanih hladnjaka - šta doprinosi boljem očuvanju namirnica, svježini, mirisu i uštedi električne energije kada je hladnjak u pitanju! 
Frižideri se ne razlikuju samo po tome da li su no frost ili statički, već i po tome što ih razvrstavamo u različite kategorije u zavisnosti od toga kako hlade namirnice: statički, statički sa ventilatorom, no frost (ili Total No Frost) i Frost Free (ili Djelimični-Partial Frost) način. Hajde da zajedno vidimo koji je najprikladniji tip, u skladu sa vašim potrebama.

Statički frižideri ili statički sa ventilatorom
Statičko hlađenje je najčešći sistem hlađenja, koji je karakterističan po tome što ima jedan ili više motora, sa posebnim i odvojenim kruženjem vazduha za frižider, a drugi za zamrzivač. 
Proces hlađenja se odvija zahvaljujući gasu, koji se kreće u frižideru i zamrzivaču dok ne postigne željenu temperaturu.
Statički sa ventilatorom koristi isti princip kao statički frižider, sa tim što mu je pridodat ventilator u odjeljku frižidera, da bi hlađenje bilo ravnomjernije raspoređeno: na ovaj način se obezbjeđuje bolja očuvanost namirnica.
Preporučuje se da zamrzivač u statičkom, bez obzira da li ima ventilator ili ne, bi trebalo ručno otapati bar jednom ili dva puta godišnje.

Frost Free ili Djelimični (Partial) No Frost frižideri
Ovo je nova generacija frižidera, koja kombinuje karakteristike statičkih, sa ili bez ventilatora, sa karakteristikama Total No Frost frižidera: hajde da vidimo kako to radi.
Frižiderski dio (ne zamrzivač) je statički ili sa ventilatorom, sa načinom hlađenja koji ne isušuje namirnice; za razliku od zamrzivača koji je no frost, 
Te se tako izbjegava proces ručnog otapanja.
Na ovaj način se kombinuju prednosti oba sistema.
 

No Frost frižider ili Total No Frost
Total No Frost frižider ne traži otapanje zamrzivača i može da ograniči stvaranje buđi ili neprijatnih mirisa unutar frižidera zahvaljujući sistemu, koji se sastoji od jednog motora, sa jednim isparivačem i uređajem za ventilaciju i vazdušnom tretmanu, koji sprečava stvaranje leda, usisavajući paru koja je proizvedena od strane hrane.
Hladni proizvodi, koji god, su suvi, što može voditi ka isušivanju svježih namirnica, kao što je recimo povrće: zato je dobro da ih prekrijete ili umotate sa nečim plastičnim, prije nego što ih stavite u frižider.
Jedna od glavnih prednosti uređaja sa No Frost Tehnologijom je ekonomičnost! Ovi uređaji troše manje energije (potrebno je manje energije da se postigne zadovoljavajući stepen hladnoće i pravilno raspoređivanje hladnog vazduha). 

NoFrost i NeoFrost razlika?
Bitan aspekt NeoFrost tehnologije je i sprečavanje isušivanje voća i povrća, i čuvanje njihove vlažnosti i do 95% optimizovanom cirkulacijom vazduha!
NeoFrost se može ''pohvaliti'' naprednijom tehnologijom hlađenja koja može biti do dva puta brža od NoFrost tehnologije hlađenja. Ono što posebno izdvaja NeoFrost uređaje je posebni sistem hlađenja vazduha u dijelu frižidera i zamrzivača tako da se vazduh ne miješa, a hlađenje postaje efikasnije! Odvojen protok vazduha znači da se mirisi ne miješaju. 
 
Ponudu NO FROST kombinovanih hladnjaka možeš pogledati klikom na LINK
 
Važno je znati da...
• U frižiderima se led ili inje pojavljuju usled smrzavanja vodene pare, koja izlazi iz hrane i vazduha koji ulazi prilikom svakog otvaranja vrata frižidera ili zamrzivača. 
• Inje, odnosno led se iz zamrzivača moraju ukloniti kada debljina dostigne 2 mm.
• Frižideri sa A +, A ++ and A +++ klasom, za isti intenzitet korišćenja aparata, donose sve veću uštedu tokom vremena na računima za struju.