AEG mijenja navike u njezi odjeće

AEG je vrhunski njemački brend koji već više od 130 godina teži da bude za inovaciju ispred svih! Za AEG inovacija je pokretačka sila počevši od izrade prvog električnog hladnjaka do prve tehnologije toplotne pumpe za sušilice. U vremenu u kakvom živimo, navike se brzo mijenjaju, način na koji se odijevamo, način naših života - mijenja se, a tehnologija može poboljšati svijet oko nas. Zato se pri proizvodnji AEG uređaja najveći trud ulaže ne samo u prevazilaženje potreba današnjice, nego i u prihvatanje tehnologije sjutrašnjice kako bi budući zahtjevi bili zadovoljeni.

Od onih noći u kojima kasno dođemo kući i ne razmišljajući ubacimo svoju najdražu svilenu suknju u mašinu za pranje veša, do onih dana kada smo previše umorni da nosimo džemper od kašmira na hemijsko čišćenje pa on završi u sušilicu zbog čega kasnije zažalimo – situacije u kojima smo se svi bar nekad našli. Zato, zahvaljujući najnovijoj AEG inovaciji, više se nikada nećemo suočavati sa izblijedjelim bojama, uništenom svilom ili izobličenim delikatnim komadima odjeće – AEG može sa ponosom reći da je otišao korak naprijed jer zahvaljujući inteligentnoj tehnologiji i fleksibilnom dizajnu obećava mogućnost pranja vune, svile, delikatnih komada odjeće, odjeće za trening i rekreaciju, bez straha. Nova unprijeđena tehnologija omogućava sušenje apsolutno svega što peremo – muškarci, ovo važi čak i za vaša skupocjena odijela! Vrijeme pranja, upotrebe vode i potrošnje energije prilagođavaju se svakom ciklusu, zauzvrat smanjujući habanje i produžavajući život svakog odjevong komada iz našeg ormara. Preporuku za AEG mašine dao je i najuticajniji modni časopis na svijetu, upravo VOGUE!

PROJEKAT ETIKETA ZA ODRŽAVANJE
Njega naše odjeće ima veliki uticaj na trajnost te odjeće, ali i na okolinu. Ipak, naše navike u održavanju se već dugo nisu mijenjale, uprkos činjenici da moderna tehnologija, ako se ispravno koristi, može produžiti trajanje naše odjeće, ali i okoline. Kako bi se to promijenilo, AEG pokreće revoluciju - Projekat Etiketa za održavanje i izbacuje novu etiketu - „Ne prati previše“.
Ovaj projekat je način da kao proizvođači uređaja i dizajneri nadahnu, edukuju i unaprijede način na koji svi mi održavamo svoju odjeću. Osjetljive tkanine treba prestati označavati sa „Isključivo hemijsko čišćenje“, prestati prati na visokim temperaturama i prestati se plašiti stavljanja vune u veš mašine. Zapravo, upravo nas etikete za održavanje koje bi nas trebale voditi najčešće i zbunjuju.
 
NEMOJTE PRETJERANO PRATI
Uz projekat etiketa njege, AEG donosi preokret. Za početak, pokrenuta je potpuno nova etiketa njege - „Nemojte pretjerano prati“ - uz ekskluzivnu kolekciju dizajnerske odjeće sa savjetima testiranim u laboratoriji i vodič za njegu modernih tkanina. AEG mijenja budućnost mode kroz jednu po jednu etiketa za njegu. Udruživanjem sa nizom uspješnih dizajnera i proizvođača odjeće koji dijele strast prema inovaciji u modnoj industriji, AEG je izazvao veliki broj etiketa za održavanje, testirajući dizajnersku odjeću pomoću moderne opreme za pranje rublja u svojoj istraživačkoj laboratoriji.
30 STEPENI
Ono što mnogi ne znaju je da etiketa sa temperaturom predstavlja najvišu temperaturu pranja,ali ne i preporučenu. Pranje na nižim temperaturama će produžiti trajanje odjeće, zbog čega će ona duže izgledati nova i svježa. Niža je temperatura bolja i za račun za struju - prelazak sa 40 na 30 stepeni može uštedjeti do 60% potrošnje energije.
 
NE SMIJE SE SUŠITI U MAŠINI
Ova se etiketa o održavanju često vidi kao uputstvo koje nameće ljudima obvezu sušenja na vazduhu. Dok je to tačno za neke odjevne predete, većina osjetljivih materijala, poput onih za van ili onih koji odbijaju vodu, će trajati duže ako se suše u sušilici na pravom programu. Uz najmoderniju tehnologiju možete sušiti i osjetljive tkanine poput svile i vune. Potražite sušilice s oznakom Woolmark koje vam omogućavaju sušenje čak i najfinije vune s povjerenjem.
 
SAMO RUČNO PRANJE
Mnogi misle kako je ručno pranje najnježniji način za čišćenje osjetljive odjeće. To su nas učili naši roditelji, a to pokazuje i etiketa za održavanje. Međutim danas, sa modernim uređajima, više nije tako.
Ručno pranje troši vrijeme i vodu, a napreže i vlakna. Kad odjeću perete ručno, obično ste grublji nego što mislite. Umjesto toga na svojoj veš mašini odaberite nježni ciklus sa nižom temperaturom pranja i posao ćete obaviti bez lošeg tretiranja svoje odjeće. Zapravo, iako veliki broj ljudi pere ručno, samo je mali dio zadovoljan postignutim rezultatima.
 
Kako nove mašine za pranje veša AEG uspijevaju pokriti sve? One su dizajnirane sa karakterističnim nizom funkcija koje osiguravaju da se naša odjeća čisti i njeguje. AEG SoftWater mašina pročišćava i omekšava vodu koristeći filter za nježnije pranje, dok Okomix tehnologija prethodno miješa deterdžent, omekšivač i vodu pomažući joj da na taj način dosegne svako pojedinačno vlakno.
AEG-ova SensiDry tehnologija obećava učinkovito i efikasno sušenje na nižim temperaturama, a sistem za osvježavanje parom omogućava vam osvježavanje odjeće bez pranja, istovremeno upijajući mirise i smanjujući nabore. Povrh svega toga, ove mašine koriste i AbsoluteCare tehnologiju koja omogućava inteligentne pokrete bubnja i zajedno sa ProSense tehnologijom štiti tkaninu od presušivanja.