Budućnost Gaminga počinje odmah

Sada kada je i zvanično prikazan PS5, mnogi će biti u nedoumici da li da ulažu u kupovinu PS4 konzole. Naš odgovor je ipak DA! A u nastavku teksta dajemo i razloge za to ''da''.
 
Sony je napokon predstavio svijetu igre za PlayStation 5, kao i sam izgled konzole. Tokom live stream-a pod imenom "Budućnost Gaminga" mogli smo vidjeti mnoge gamplay trejlere kao i najave skroz novih igara za sledeću PlayStation konzolu. Cijena i datum izlaska i dalje nisu poznati, ali znamo da je planirani datum negdje za vrijeme praznika 2020. godine.
 
Slobodno vrijeme je najskuplja stvar na svijetu. Te činjenice je vrlo dobro svjestan svaki igrač koji pokušava da hendluje svoj hobi i učenje, roditelje, posao, djecu, rodbinu i prijatelje. Previše dobrih igara a premalo vremena ... Kada razgovarate sa prijateljima u vezi preporuka i savjeta, svjesni ste da će svako od njih imati neko svoje viđenje i objašnjenje o tome šta je to pravilan izbor hardversko-softverske platforme za uživanje. A to je osnova svakog dobrog igranja i uživanja i najbitnija je. I kada sve stavite na listu ZA i PROTIV nekako se nameće PlayStation 4 kao najbolji izbor.
 
Ključna stvar za uspjeh i popularnost svake platforme je ponuda dostupnih igara – a na tom polju, Sony PlayStation 4 gotovo da nema konkurenciju. Neki od ekskluzivnih naslova koji se ne mogu igrati na ostalim platformama su Uncharted 4: A Thief's End, God of War, Marvel’s Spider-Man, Gran Turismo Sport, Journey, Horizon Zero Dawn i druge.
PlayStation 4 ima i veliki broj besplatnih naslova kao što su Fortnite, Apex Legends, Call of Duty Warzone koji ne zahtijevaju plaćanje PlayStation Plus pretplate. Kada konzola dođe u neke "zrele" godine, tada dobija i najbolje ekskluzivne igre.
 
 
Takva je i najava za 2020. Početkom Marta je izašao Final Fantasy VII Remake, igra koja je najslavniji JRPG-u istoriji prilagodila vizuelnim i gejmplej standardima modernih vremena.
Dugo najavljivana i očekivana The Last of Us Part II izlazi 19.juna, a mjesec dana kasnije stiže i Ghost of Tsushima čije je premijerno prikazivanje gameplay-a zabilježio nevjerovatan broj ljudi on line.
 
 
Zavirimo za trenutak i van svijeta eksluziva... U septembru nas čekaju Marvel’s Avengers i Cyberpunk 2077 igra koju već sada proglašavaju šampionom decenije, a malo kasnije i Assassin's Creed Valhalla, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, Skull&Bones kao i niz drugih igara.
PlayStation. Days of Play popusti i druge akcije koje Sony pokreće nekoliko puta godišnje daju vam mogućnost da pazarite platformske ekskluzive i druge hit naslove za dio njihove originalne cijene. Tu je i opciona PlayStation Plus pretplata sa besplatnim igrama a i igre koje Sony poklanja Plus pretplatnicima bez izuzetka i to su odlični naslovi od prije godinu-dvije.
 
Preuzeto sa IGN Adria