Pogledaj svijet iz drugog ugla - Xiaomi Mi action camera 4K

Snimi trenutak prije nego nestane

Nova MI action camera 4K kompanije Xiaomi može se pohvaliti dobrim mogućnostima, kompaktnošću i budžetskom cijenom!

Svijet akcionih kamera se u zadnjih par godina veoma proširio i one su dobile zaista široku primjenu – biciklizam, ekstremni sportovi, auto i moto trke, planinarenje, skijanje, podvodno snimanje itd... Pored toga što su postale izuzetno izdržljive i njihove cijene su postale veoma pristupačne svima.

Kompanija Xiaomi napravila je pravu revoluciju i zahvaljujući ovoj kompaniji akcione kamere su ušle u džepove mnogih (prije svega zbog niže cijene, a dobrog kvaliteta snimka). Xiaomi je sa zadovoljstvom predstavio novu kompaktnu akcionu kameru Xiaomi Mijia 4K, koja kombinuje kvalitetne specifikacije i izuzetno prihvatljivu cijenu.

Predivna pozadina je ključna za dobru fotografiju, zato se MI action camera 4K bazira na Sony-jevom 8-megapikselnom IMX317 senzoru, sa veličinom piksela od 1,62 mikrona, otvorom blende od f/2.8 i uglom gledanja objektiva do 145 stepeni.

Podržano je snimanje 4K video klipova pri 30 sličica u sekundi (1080p pri 100 sličica u sekundi i 720p pri 200 sličica u sekundi), kao i snimanje RAW fotografija.

Sam softver kamere vrlo je bogat, pa ćete u podešavanjima pronaći načine snimanja kao što su ''delay camera'', ''slow motion'', ''time lapse'' ili ''high speed''. Za obradu snimljenog sadržaja tu je Ambarella A12S75 procesor koji podržava i  H.264 kodiranje. Tu je i integrisani 2,4-inčni ekran, rezolucije 960×480px, osjetljiv na dodir zahvaljujući kojem možete upravljati podešavanjima i pregledavati snimke, kao i baterija kapaciteta 1450 mAh (koja pruža autonomiju od 2 sata snimanja 4K sadržaja).

Što se tiče povezivosti, dostupna je podrška za Wi-Fi i Bluetooth 4.1, a tu je i USB priključak, ulaz za microSD kartice na kojima će se čuvati snimljeni sadržaj, kao i jedno dugme kojim se može započeti snimanje.

S obzirom na dimenzije koje iznose 71,5 x 42,7 x 29,5 milimetara i težini od 99 grama može se reći da se radi o kompaktnoj i laganoj kameri.

Kamera je dostupna u TehnoPlus i Bla-Bla prodavnicama.
Cijenu pogledajte klikom na link